Posted by & filed under Recepty.

250 g fazolí červená ledvina namočíte přes noc ve 3/4 l vody. Namočené fazole vaříme 45 min. v zeleninovém vývaru. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme 2 nadrobno nakrájené cibule, po chvilce přidáme 2 na nudličky nakrájené červené papriky a ještě krátce osmahneme.
Přidáme 300 g nastrouhané svíčkové (tatarský biftek) a za stálého míchání vše dusíme asi 5 min. Podlijeme 1/4 l masového nebo zeleninového vývaru a vaříme 10 minut pod pokličkou. Vmícháme uvařené fazole 150 g nasekaných černých oliv, 100 ml rajčatové šťávy, 50 g paprikového protlaku okořeníme 1/4 čajové lžičky chilli kořením a necháme vařit pod pokličkou při nižší teplotě ještě 10 minut. Na závěr ochutíme kayenských pepřem a solí.
Vhodnou přílohou je celozrnný chléb.

Fazole červená ledvina

Po uvaření mají tyto fazole lehce nasládlou chuť a pevnou konzistenci. Někdy bývají též označovány jako „chilli fazole“ Připravuje se z nich pokrm „chilli con carne“ (chilli s masem). Tento druh fazolí se též výtečně hodí jako příloha rýžových a kukuřičných pokrmů. Používá se i do zeleninových salátů. Fazole červená ledvina si můžete v bio kvalitě koupit bio-country.cz.


Reklama:

Leave a Reply

  • (will not be published)