Posted by & filed under Restaurace.

První únorový víkend se nesl ve znamení malého svátku. Byla jsem pozvána na návštěvu Grand Food Festivalu. Jedná se ochutnávku v jedné z top ten – čili patnácti nejluxusnějších a nejlepšších restaurací. Pro páteční večeři byla vybrána restaurace La Rotonde v hotelu Alcron ve Štěpánské ulici.

Večeře začínala v šest. Uvelebili jsme se tedy k jednomu ze stolů a plni nedočkavosti jsme očekávali z čeho se budou skládat naše tři chody. První přišel na řadu předkrm v podobě klasické houstičky, méně klasického kousku černého chleba a růžičky ochuceného másla. Prvním opravdovým chodem byl však až candát spolu s houbovým kubou. Jak filet z candátu, tak kuba byli vynikající a přestože by mě podobná kombinace jen stěží napadla, bylo to výborné spojení, přičemž kuba dodával jídlu pocit sytosti.

Jako druhý chod nám byla předložena svíčková s kouskem svítku a jakousi nádivkou. Špalíček masa byl před našima očima přelit výbornou svíčkovou omáčkou doplněnou nezbytnou lžičkou brusinek. Tak dobré maso jsem opravdu dlouho nejedla! Svíčková se sama téměř pohledem rozpadala na chutné křehké a měkké plátky.

Posledním chodem byl dezert složený z jakýchsi palačinek naplněných tvarohem a také se zmrzliny. Upřímně musím říct, že tato část menu byla nejslabší a dokonce jsme se na tom všichni shodli. Zachránil to snad jen kopeček oříškové zmrzliny. Pravdou ovšem také je, že naše síly byly u konce, takže palačinky jsem jen ochutnala.

Ještě něco k pití. V ochutnávce byla zahrnuta dvě různá vína, k candátovi bílé – a k červenému masu červené André


Reklama:

Leave a Reply

  • (will not be published)