Posted by & filed under Kuchyňské potřeby.

Keramické nože se staly v posledních letech hitem mezi kuchyňskými noži. Největší výhodou keramických nožů je to, že není nutné je brousit a jsou stále stejně ostré jako po zakoupení. Každá kuchařka vám potvrdí, jak práce s kvalitním ostrým kuchyňským nožem usnadní řezání potravin při vaření.

Oproti obyčejným kovovým čepelím které jsou měkčí než materiál ze kterého jsou keramické nože vyrobené, jsou čepele keramických nožů mnohem tvrdší a proto se při řezání a krájení netupí a nedochází tak k jejich nadměrnému opotřebení. Čepele keramických nožů jsou několikanásobně pevnější nežli čepele nožů vyrobených z oceli. Keramické nože jsou vyrobeny z materiálu nazvaného oxid zirkoničitý, který má na stupnici tvrdosti označení 7 až 9 což jsou hodnoty blížící se k tvrdosti diamantu.

Keramické nože je možné umývat v běžné myčce na nádobí, nejlépe však tak, aby byl nůž zafixovaný a při mytí nedocházelo k jeho pohybu a možnému poškození. Keramické nože jsou totiž díky své pevnosti křehčí než nože kovové a násilnou manipulací například páčením by mohlo dojít k jejich zlomení.


Reklama:

Leave a Reply

  • (will not be published)