Posted by & filed under Recepty.

Svíčková omáčka s masem a knedlíkem, patří mezi tradiční česká jídla. Abychom si na svíčkové s knedlíkem mohli pochutnat, musíme buď zajít do restaurace kde mají svíčkovou v jídelníčku, případně si vyhledat recept na svíčkovou a pokusit se uvařit si jí doma.

K přípravě svíčkové budeme potřebovat následující ingredience:
Zeleninu a to konkrétně mrkev, petržel, cibuli a celer. Dále pak maso, může být hovězí nebo třeba i kuřecí, jak kdo má rád. K ochucení budeme potřebovat sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Následně pak vodu, mouku a trošku cukru.

Na pekáč nebo do hrnce dáme na drobno nakrájenou zeleninu, koření a zalijeme vodou do které dáme maso tak, aby bylo zcela pod vodou. Tuto směs vaříme, případně pečeme v troubě něco přes hodinu, podle druhu masa. Po upečení vytáhneme maso a očistíme ho od kousků zeleniny. Dle chuti můžeme maso ještě dopéct v alobalu. Směs zeleniny přecedíme , rozmixujeme a přidáme mléku, cukr popřípadě osolíme dle chuti a přivedeme k varu.

Hotovou svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem.


Reklama:

Leave a Reply

  • (will not be published)